Min

Mijn Vertraagmomenten: Ik ben gezegend met mijn ateljee waar ik al 19 jaar workshops geef in de oude vlecht, bind, knoop en weef technieken. NU maak ik bewust tijd om me terug te trekken in mijn ruimte. En besef ik ten volle dat ik me voel vertragen dankzij de repetitieve handelingen en door het ....

Eigen creaties

De natuur is haar grootste inspiratiebron. Dankzij de Textiele vlecht- weef- knoop en bindtechnieken creëert ze 3D sculpturen en weeft ze 2D schilderijen.

Workshops

Geniet van het plezier om de oorspronkelijke vlechttechnieken te ontdekken in de sfeer van het tof ateljee! Het Vlechten, binden, knopen en weven hoort bij onze voorouders. Overal ter wereld werden deze oer-technieken toegepast. De kracht zit hem in de eenvoud. Tijdens de workshops worden de uitheemse en universele technieken aangeleerd en is er tijd om te experimenteren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Veel plezier!

Rituelen

Min gelooft in de wijsheid die is opgeslagen in onze spirituele essentie, ons celgeheugen. Het is een keuze om de weg te gaan naar innerlijke kracht, wijsheid, rust...... Geen vereisten - alleen een open hart ;-)
openvlechtwerk 1600x500

 

Min heeft in 1997 de oeroude vlecht-, weef-, bind- en knooptechnieken ontdekt en heeft als missie ze levendig te houden.
Het meeste van haar Fiber Art (Textiele Organische Kunst) is drie dimensionaal.
Moeder Aarde en Al Wat Is is haar grootste inspiratiebron. Ze vindt het heerlijk om materialen als biezen, schors, dennennaalden, papier, bamboe, rotan, stoffen, wol.... door haar vingers te laten glijden. Hun natuurlijke kleuren zijn zo perfect.  Wat haar ook boeit is het schaduwspel dat een object weerspiegeld en de spontane beweging door de wind is een bonus.

Zhuangi Zi benadrukt herhaaldelijk hoe alles in de wereld, in een constante, eindeloze dans van overgangen en verbintenissen, beweging en verandering, transformeert tot al het andere.  Dit proces van verandering en beweging vindt elke moment plaats.  Vlechten, weven, binden, knopen zijn ritmische bewegingen. Door een handeling steeds te herhalen, kom je in een flow. De flow van het leven.

Haar werk is een momentopname in die continuïteit.
Dikwijls zit de kracht in het kwetsbare, de schoonheid van imperfectie.  De Japanse wabi sabi-filosofie staat stil bij het ritme van de natuur en het voorbijgaan van dingen. Niet alles hoeft 'zinvol' of 'nuttig' te zijn: soms is het de handeling zelf die gnoeg is. Het vlechten is zo'n fijne mindfulness bezigheid. Gewoon zitten. Zwijgen. Je handen laten praten.

Je wordt uitgenodigd om haar Textiele creaties, haar Organische Kunst en haar ontdekkingsreis in de Mixed Media te bekijken.