In den Ateljee viert haar 20 jaar bestaan!  Vieren jullie mee?

 

 

 

 

 

 

 

                Welkom op zondag 29 september van 11u tot 18u.

 

Min

In september 1999 startte ik met mijn eerste reeks Vlechten/weven/binden/knopen. Dit gaan we uiteraard vieren vanaf september 2019 ! Hou de website in't oog....

Eigen creaties

De natuur is haar grootste inspiratiebron. Dankzij de Textiele vlecht- weef- knoop en bindtechnieken creëert ze 3D sculpturen en weeft ze 2D schilderijen.

Workshops

Geniet van het plezier om de oorspronkelijke vlechttechnieken te ontdekken in de sfeer van het tof ateljee! Het Vlechten, binden, knopen en weven hoort bij onze voorouders. Overal ter wereld werden deze oer-technieken toegepast. De kracht zit hem in de eenvoud. Tijdens de workshops worden de uitheemse en universele technieken aangeleerd en is er tijd om te experimenteren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Veel plezier!

Rituelen

Min gelooft in de wijsheid die is opgeslagen in onze spirituele essentie, ons celgeheugen. Het is een keuze om de weg te gaan naar innerlijke kracht, wijsheid, rust...... Geen vereisten - alleen een open hart ;-)
 
Coiling is de verzamelnaam voor het samenbinden van natuurlijke materialen en/of allerhande textiel .
Deze techniek leent zich ervoor om een gebruiksvoorwerp of een kunstzinnige sculptuur te creëren!
49 600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proeverij Gesloten Coiling

Bij de oorspronkelijke bevolkingen stellen we vast dat ze grassen/twijgen verzamelen als basis en koord van hennep en andere planten maken om te binden.
Tijdens de proeverij gesloten coiling wordt de techniek aangereikt.  Met eigen materiaal: koord, linten, repen stof, raffia... kan je een eigen werkstuk opstarten, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.

(We gaan ook raffia verven met uienschillen. Begin dus maar al te verzamelen. Gele of rode schillen mogen door elkaar in de verfpot. De raffia krijgt een beige/gelige kleur. Hoe meer schillen hoe dieper de kleur.) Geen verf aktiviteit tijdens de proeverij. 

 

 1495 600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proeverij Open Coiling

1 open coiling basis
De techniek is ideaal om verschillende natuurlijke materialen samen te binden. Ontdek wat voor schatten er in je tuin groeien, snoei wat kruiden; ga maïsbladeren baarden vragen bij de boer in de buurt, verzamel twijgen van berk/wilg/beuk, mossen, grassen, biezen....
De techniek wordt aangereikt.  Met eigen materiaal kan je een werkstuk opstarten, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.

 

 

IMG 9409 600

 

 2 Open Coiling splitsteek

Deze techniek vind je enkel terug bij bepaalde Indianenstammen, die leven in een gebied dat rijk is aan dennenbomen. Maak een wandeling en verzamel bruine naalden en een takje groene.
Een techniek die zowel met raffia als met touw kan gebonden worden.
Deze techniek wordt aangereikt, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.
Afwerking is voor thuis.


 

Wanneer:

Proeverij Gesloten coiling op zaterdag 5 oktober van 10u tot 12u30
Proeverij Open coiling op zaterdag 19 oktober van 10u tot 12u30
Prijs: 30 €/ proeverij inbegrepen oefenmateriaal
Meebrengen:
*voor gesloten coiling: dik touw of versleten stoffen, truien, fleece als basis... en linten, repen stof, raffia om te binden
*voor open coiling: massa’s maïsbladeren, massa’s bruine en een takje groene dennennaalden en/of andere natuurlijke materialen uit je tuin of verzameld tijdens een wandeling.
De natuur kan mooi gecombineerd worden.

Professionele begeleiding: Min Spillemaeckers


Geen ervaring vereist.

*voor het verven: massa's uienschillen (rood en geel) - niet van toepassing tijdens deze proeverijen.

68 600 Skyline