6-daagse 'Vlechten met wilgenschors' tijdens de zomervakantie 5 tot 10 juli 2019!

De wilgentakken zijn aangekocht en ze staan in water, zodat ze in het voorjaar kunnen ontschorst worden en we in de vakantie kunnen weven, vlechten...

Nog één plaatsje vrij! Nu inschrijven 

Min

Mijn Vertraagmomenten: Ik ben gezegend met mijn ateljee waar ik al 19 jaar workshops geef in de oude vlecht, bind, knoop en weef technieken. NU maak ik bewust tijd om me terug te trekken in mijn ruimte. En besef ik ten volle dat ik me voel vertragen dankzij de repetitieve handelingen en door het ....

Eigen creaties

De natuur is haar grootste inspiratiebron. Dankzij de Textiele vlecht- weef- knoop en bindtechnieken creëert ze 3D sculpturen en weeft ze 2D schilderijen.

Workshops

Geniet van het plezier om de oorspronkelijke vlechttechnieken te ontdekken in de sfeer van het tof ateljee! Het Vlechten, binden, knopen en weven hoort bij onze voorouders. Overal ter wereld werden deze oer-technieken toegepast. De kracht zit hem in de eenvoud. Tijdens de workshops worden de uitheemse en universele technieken aangeleerd en is er tijd om te experimenteren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Veel plezier!

Rituelen

Min gelooft in de wijsheid die is opgeslagen in onze spirituele essentie, ons celgeheugen. Het is een keuze om de weg te gaan naar innerlijke kracht, wijsheid, rust...... Geen vereisten - alleen een open hart ;-)
 
Coiling is de verzamelnaam voor het samenbinden van natuurlijke materialen en/of allerhande textiel .
Deze techniek leent zich ervoor om een gebruiksvoorwerp of een kunstzinnige sculptuur te creëren!
49 600
Dag 1: Gesloten Coiling
Bij de oorspronkelijke bevolkingen stellen we vast dat ze grassen/twijgen verzamelen als basis en koord van hennep en andere planten maken om te binden.
Tijdens deze tweedaagse wordt de techniek aangereikt, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.

We gaan ook raffia verven met uienschillen. Begin dus maar al te verzamelen. Gele of rode schillen mogen door elkaar in de verfpot. De raffia krijgt een beige/gelige kleur. Hoe meer schillen hoe dieper de kleur.

 

 

1495 600

 

Dag 2: Open coiling basis

De techniek is ideaal om verschillende natuurlijke materialen samen te binden. Ontdek wat voor schatten er in je tuin groeien, snoei wat kruiden; ga maïsbladeren/maïsbaarden vragen bij de boer in de buurt, verzamel twijgen van berk/wilg/beuk, mossen, grassen, biezen....
De techniek wordt aangereikt, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.

 

 

IMG 9409 600

 

Open Coiling splitsteek

Deze techniek vind je enkel terug bij bepaalde Indianenstammen, die leven in een gebied dat rijk is aan dennenbomen. Maak een wandeling en verzamel bruine naalden en een takje groene.
Een techniek die zowel met raffia als met touw kan gebonden worden.
Deze techniek wordt aangereikt, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.
Afwerking is voor thuis.


 

 Wanneer: 2-daagse op ? telkens van 9u30 tot 16u30.
Prijs: 110,00 € inbegrepen touw, raffia naturel en een eenvoudige broodmaaltijd.
Meebrengen:
*voor het verven: massa's uienschillen (rood en geel)
*voor gesloten coiling: dik touw of versleten stoffen, truien, fleece als basis...
*voor open coiling: massa’s maïsbladeren, massa’s bruine en een takje groene dennennaalden en/of andere natuurlijke materialen uit je tuin of verzameld tijdens een wandeling.
De natuur kan mooi gecombineerd worden.
Professionele begeleiding: Min Spillemaeckers

Geen ervaring vereist.

68 600 De Stad

Workshops Najaar

Samenbinden van natuurlijke materialen en stoffen

Coiling

Allemaal lussen

Looping

Met 4 of 5 of 7 strengen vlechten

Vlechten

Universele vlechttechniek

Fitsen