Min 76

 

Min °1959 is een ontdekkingsreiziger.
Haar reizen brachten haar naar alle uithoeken van de wereld.
Daar ontdekte ze tal van oeroude inheemse vlecht technieken en Keltische Knopen, die ze meebracht naar huis om door te geven en te verwerken in haar eigen creaties.
Alsook ging ze op bezoek bij Sjamanen en ontdekte ze de oorspronkelijke leringen van de Native American People, Moonlodge, Sweatlodge, Sundance, Wopila, de Tao van de Vrouw...

 

 

 

In 1997-98 volgde ze een opleiding vlechten bij An Lanckman te Winksele, waar ze verliefd werd op de oeroude vlechttechnieken. In 1997 droomde ze in detail van haar ateljee en haar wens dit ambacht te laten voort bestaan. In 1999 begon ze met workshops geven en haar vakmanschap te verfijnen. In 2007 ontdekte ze de Kunstenaar in zichzelf.
Ze is autodidact en af en toe pikte ze een workshop mee. Bij Felicity Iron (E) ; Steen Madsen (D) ; Joke Marsman (N).
Ze volgde Textiele Kunsten aan de academie in Hove. Daar werd het haar duidelijk dat de oeroude vlechttechnieken met natuurlijke materialen ook een onderdeel vormen van Textiele Kunsten. Momenteel volgt ze Monumentale Kunsten aan de academie in Arendonk en zet haar ontdekkingsreis verder.
Min is gespecialiseerd in die technieken die de oorspronkelijke bevolkingen overal ter wereld gebruikten. Deze zeer gevarieerde oertechnieken hanteert ze om haar vakmanschap te tonen en haar creaties tot uitdrukking te brengen. Elke creatie is uniek. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met liefde voor de natuur, maakt ze authentieke voorwerpen onder de noemer 'Organische Textiele Kunst'.
Haar Organische Textiele Kunst is een weerspiegeling van haar wezen. De wens om in een gezonde, propere wereld te mogen vertoeven. Het plezier om te ontdekken en te scheppen.
Elk jaar organiseert ze een open deur dag In den Ateljee, zodat ook de cursisten hun werken kunnen tentoonstellen. Zo krijgt de bezoeker een idee welk moois ze kunnen maken met deze oertechnieken.

 

Min 01 G6P

Enkele Specials:
14/09/2008 “Vlechtwerk als Kunst”
23/09/2012 “Gevuld met bezieling”


Tentoonstellingen :
17/09/16 - 23/10/16: Solo Expo “Schwung” Arboretum Kalmthout (BE)
16/02/16 - 28/02/16: “Van ambacht tot Kunst” Hal Cultuur Brugge (BE)
27/11/15 - 03/01/16: Winter salon Cultuurhuis De Bijl Zoersel (BE)
13/05/15 - 16/05/15: Internationaal Textiel Festival Leiden (NL)
16/05/14 - 08/06/14: Expo “jaar van het Paard “ Hangar311 Fine New Art Selection, Mechelen (BE) 

 

 

Min

Hou jij ook zo van de natuur? En verzamel je dan ook allerlei schatten, die zomaar op je pad liggen? Heerlijk, toch! Van harte Welkom in den ateljee!

Eigen creaties

De natuur is haar grootste inspiratiebron. Dankzij de Textiele vlecht- weef- knoop en bindtechnieken creëert ze 3D sculpturen en weeft ze 2D schilderijen.

Workshops

Geniet van het plezier om je schatten om te toveren in unieke creaties in de sfeer van mijn tof ateljee! Het Vlechten, binden, knopen en weven hoort bij onze voorouders. Overal ter wereld werden deze oer-technieken toegepast. De kracht zit hem in de eenvoud. Tijdens de workshops worden de uitheemse en universele technieken aangeleerd en is er tijd om te experimenteren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Veel plezier!

Rituelen

Ik geloof in de wijsheid die is opgeslagen in onze spirituele essentie. Het is een keuze om de weg te gaan naar innerlijke kracht, wijsheid, rust...... Geen vereisten - alleen een open hart ;-)