Vlechten met verschillende strengen

Deze techniek leent zich ertoe om zowel een gebruiksvoorwerp als een kunstzinnige sculptuur te creëren! Ideaal om je oude kleding en allerhande stoffen nieuw leven in te blazen!

IMG 0893 B 600

Zaterdag 13 oktober: Ronde vlecht met 4 strengen

Met 4 strengen maken we een mooie ronde vlecht.
We oefenen eerst de techniek zodat het in onze vingers zit.
Dan kunnen we met meegebracht materiaal een eigen sculptuur starten.
Deze vlecht wordt met een blinde steek samengebonden (met coiling kan ook).
Afwerking is voor thuis.

 IMG 9449 600

 

Zaterdag 20 oktober: Platte vlecht

Met 5, 7 of 9 strengen maken we een platte vlecht.
Ook hier gaan we eerst de techniek oefenen en dan starten met eigen materiaal om eventueel een handtas, mand, badmat... te maken.
Deze vlecht wordt ook met een blinde steek samengenaaid.
De techniek wordt aangereikt, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.
De afwerking is voor thuis.

Wanneer: 2-daagse op zaterdag 13 en 20 oktober telkens van 9u30 tot 16u30.
Prijs: 110,00 € inbegrepen oefenmateriaal (oude lakens, bindtouw) om te oefenen en een eenvoudige broodmaaltijd.
Meebrengen: schaar, wasknijpers, materiaal om een eigen werk te starten en te experimenteren: gekleurde stoffen, jutte, fleece, koord, biezen, lisse blad, bananenblad....
Professionele begeleiding: Min Spillemaeckers


Geen ervaring vereist.

 

 

79 Materiaal: Bull rush (Engelse biezen) -  Techniek: platte vlecht met 7 strengen.

 

 

 

Workshops Textiele Vlechttechnieken Najaar

Vakantie reeks: Vlechten met wilgenschors

Gedurende 6 dagen gaan we ons onderdompelen in de stroom van creativiteit, onze scheppende kracht. We gaan werken met wilgenschors. Ideaal materiaal om volgende technieken toe te passen: weefpatronen + varianten(= twill, puntmanden), kantweven, windmolen techniek.

Juwelen maken met Keltische knopen

Tijdens deze reeks maken we oorbellen met de 'drievoudige Godinnen knoop, een halssieraad met lemniscaatknoop en een halssieraad met basisknopen, de voorspoedknoop en Keltische parels.

Coiling

Coiling is de verzamelnaam voor het samenbinden van natuurlijke materialen en/of allerhande textiel . Deze techniek leent zich ervoor om een gebruiksvoorwerp of een kunstzinnige sculptuur te creëren!

Looping

Lussentechniek of Looping of Knotless Netting, deze techniek leent zich ertoe om zowel een gebruiksvoorwerp als een kunstzinnige sculptuur te creëren! Elk gebruikt materiaal geeft een totaal andere uitstraling.

Ronde en platte vlechten

Met 4 stengen, 5 en 7 strengen vlechten. Deze technieken lenen zich ertoe om zowel een gebruiksvoorwerp als een kunstzinnige sculptuur te creëren! Ideaal om je oude kleding en allerhande stoffen nieuw leven in te blazen!

Fitsen en twijnen

Fitsen en Twijnen zijn een universele vluchttechnieken. Overal te wereld wordt deze eenvoudige techniek gebruikt. Zoveel mogelijkheden...

Workshops Textiele Vlechttechnieken Voorjaar

Open Structuur Sculpturen

Een inspirerende 2-daagse op vrijdag 9 februari en 30 maart 2018, telkens van 9u30 tot 16u30. Kom ontdekken hoe je met de techniek fitsen een transparante sculptuur kan maken.

Diagonaal Weven en Handtas

Een 2-daagse op zaterdag 10 februari en 31 maart telkens van 9u30 tot 16u30. Diagonaal weven is één van mijn favoriete technieken. Heerlijk om al wat plat, plooibaar is om te toveren. De handtas is een authentiek model uit Zweden, een tijdloos model.

Kruidenmand

Op donderdag 22 maart 2018 van 9u30 tot 16u30 staat de Kruidenmand op het programma. Een ontwerp van the Native American People, om hun geoogste kruiden in te drogen.

Kantweven

Op zaterdag 26 mei van 9u30 tot 16u30. Kantweven is ideaal om 3-D sculpturen te maken. Tijdens deze workshop krijg je de techniek aangeboden en breng je eigen materiaal mee om een sculptuur te starten.

Workshops Textiele Vlechttechnieken nog in te plannen

Open-twined Work

De techniek fitsen zit in je vingers. Deze open structuur heeft een andere bodem. Een echte uitdaging!!!

Twill

Twill is een prachtig weefpatroon. Tijdens deze 2-daagse maken we een mand en een Native puntmand, beter gekend onder Choctaw puntmand.

Windmolen

Een eenvoudige techniek om oude kledij en stoffen om te toveren in een toilettas, een handtas...

Hexagonaal weven

Hexagonaal ( 6 hoekig). Dit weefpatroon vinden we ook terug in stoelzittingen (canneren). De Chinezen weven met bamboe schenen prachtige hoeden en manden.