Juwelen maken met Keltische knopen

1303 klein

 De traditionele Keltische knopen zijn van oorsprong sierknopen, die geen begin en geen einde hebben. De lussen en draaiingen typeren deze sierlijke patronen. Het zijn symbolische representaties van de natuur, van volksverhalen en van Keltische tekens.

Tijdens deze reeks maken we oorbellen met de 'drievoudige Godin'knoop, een halssieraad met lemniscaatknoop en een halssieraad met basisknopen, de voorspoedknoop en Keltische parels. Iedereen werkt aan haar eigen ritme.
Er is genoeg documentatie om ook thuis te oefenen en te experimenteren.

Geen ervaring vererist.

 

DSC00524

Wanneer: 4 maandagen 1, 8, 15 en 22 oktober - avondreeks telkens van 19u30 tot 22u.
Prijs: 90,00 €/reeks van 4 lessen (*) + vaste materiaalkosten 14,00€. Ambachtelijk gemaakte Keltische parels kan je naar wens nog apart aankopen.
Meebrengen: kopspelden, botte naald, schaar.

Professionele begeleiding: Min Spillemaeckers                               

 

 2343 groot

 

 

 

 

 

 

 

Workshops Textiele Vlechttechnieken Najaar

Proeverij Coiling: open coiling en gesloten coiling

Coiling is de verzamelnaam voor het samenbinden van natuurlijke materialen en/of allerhande textiel . Deze techniek leent zich ervoor om een gebruiksvoorwerp of een kunstzinnige sculptuur te creëren!

Proeverij Looping

Lussentechniek of Looping of Knotless Netting, deze techniek leent zich ertoe om zowel een gebruiksvoorwerp als een kunstzinnige sculptuur te creëren! Elk gebruikt materiaal geeft een totaal andere uitstraling.

Proeverij 4-vlecht

Met 4 stengen maken we een ronde vlecht. Deze technieken leent zich ertoe om zowel een gebruiksvoorwerp als een kunstzinnige sculptuur te creëren! Ideaal om je oude kleding en allerhande stoffen nieuw leven in te blazen!

Proeverij Fitsen

Fitsen en Twijnen zijn een universele vluchttechnieken. Overal te wereld wordt deze eenvoudige techniek gebruikt. Zoveel mogelijkheden...

Workshops Textiele Vlechttechnieken Voorjaar

Open Structuur Sculpturen

Een inspirerende 2-daagse op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart, telkens van 9u30 tot 16u30. Kom ontdekken hoe je met de techniek fitsen een transparante sculptuur kan maken.

Hexagonaal

Op zaterdag 27 april van 9u30 tot 16u30 Hexagonaal ( 6 hoekig). Dit weefpatroon vinden we ook terug in stoelzittingen (canneren). De Chinezen weven met bamboe schenen prachtige hoeden en manden.

Kruidenmand

Op vrijdag 24 mei van 9u30 tot 16u30 staat het Kruidenmandje op het programma. Een ontwerp van the Native American People, om hun geoogste kruiden in te drogen. Heel veel techniek in een bruikbaar mandje.

Kantweven

Kant weven is ideaal om 3-D sculpturen te maken. Tijdens deze workshop op zaterdag 15 juni van 9u30 tot 16u30, krijg je de techniek aangeboden en breng je eigen materiaal mee om een sculptuur te starten.

6-daagse vlechten met Wilgenschors

Gedurende 6 dagen gaan we ons onderdompelen in de stroom van creativiteit, onze scheppende kracht. We gaan werken met wilgenschors. Ideaal materiaal om volgende technieken toe te passen: weefpatronen + varianten(= twill, puntmanden), kantweven, windmolen techniek.

Workshops Textiele Vlechttechnieken nog in te plannen

Diagonaal Weven

Super toffe techniek. We leren het aan met stevig papier. Alle materialen zoals biezen, wilgenschors, palmbladeren .... kan je omtoveren in een unieke sculptuur!

Open-twined Work

De techniek fitsen zit in je vingers. Deze open structuur heeft een andere bodem. Een echte uitdaging!!!

Twill

Twill is een prachtig weefpatroon. Tijdens deze 2-daagse maken we een mand en een Native puntmand, beter gekend onder Choctaw puntmand.

Windmolen

Een eenvoudige techniek om oude kledij en stoffen om te toveren in een toilettas, een handtas...