Nieuwe datum voor de ééndaagse workshop

"Ode aan Moeder Aarde"

in samenwerking met Min en Judith Spillemaeckers

30 oktober van 10u tot 16u30

 

     

Min

In september 1999 startte ik met mijn eerste reeks Vlechten/weven/binden/knopen. In september 2019 hebben we de 20ste verjaardag van In den Ateljee gevierd.

Eigen creaties

De natuur is haar grootste inspiratiebron. Dankzij de Textiele vlecht- weef- knoop en bindtechnieken creëert ze 3D sculpturen en weeft ze 2D schilderijen. Nu combineert ze haar vlechttechnieken met andere materialen en maakt ze ook installaties.

Vlechten

Geniet van het plezier om de oorspronkelijke vlechttechnieken te ontdekken in de sfeer van het tof ateljee! Het Vlechten, binden, knopen en weven hoort bij onze voorouders. Overal ter wereld werden deze oer-technieken toegepast. De kracht zit hem in de eenvoud. Tijdens de proeverijen worden de uitheemse en universele technieken aangeleerd, een werkstuk opgestart al dan niet met eigen materialen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Veel plezier!

Qigong

Chi Neng Qigong is een zachte bewuste manier van bewegen en brengt je in een meditatieve flow. Je komt helemaal in verbinding met jezelf en in verbinding met al wat is. Toegankelijk voor iedereen met een open mind ... en het is nog heerlijk en leuk ook!

Rituelen

Min gelooft in de wijsheid die is opgeslagen in onze spirituele essentie, ons cel geheugen. Dankbaarheid is een deugd die ze graag wenst aan te moedigen. Het is een keuze om de weg te gaan naar innerlijke kracht, wijsheid, dankbaarheid, rust...... Geen vereisten - alleen een open hart ;-)

Tijdens deze ééndaagse workshop word je begeleid bij de uitvoering
van een eenvoudige vlechttechniek Random Weave en ondersteund
door meditatieve qigong oefeningen. Het vlechten en verbinden
vanuit je eigen natuur brengt je in een flow van rust, een flow van zijn,
een flow van een schepper... en zo schep je niet alleen een mooie sculptuur,
maar ook een mooi deel van jezelf.

 

Wanneer: zaterdag 30 oktober van 10u tot 16u30
Prijs: 90,- inbegrepen vlechtmateriaal pitriet, doorschijnende plastic huishoudfolie, een waterproof stift, gezonde versbereidde lunch, koffie/thee/water,
Locatie: Natuurhuis aan de Roomkouter, Kapelstraat 170a Temse
Doelgroep: minimum leeftijd 16 jaar tot 99 jaar, geen enkele ervaring vereist
Aantal: minimum 6 personen
Meebrengen:

  • een afgesloten potje met een volume van ongeveer 1 liter, gevuld met droge rijst, zaadjes, linzen  of kikkererwten (vulling mal)
  • 1 plastic zakje van ong 1,5 liter of groter (vormgeving malvulling)
  • tape/plakband (bv afplaktape voor schilderwerken) max 1,5cm breed om het plastic zakje te moduleren
  • een schaar én snoeischaar
  • een koffielepeltje met plat uiteinde aan het steeltje
  • een 5-tal kopspeldjes
  • losse kledij in laagjes die je gemakkelijk aan- en uitrekt (Qigong)
  • eventueel een matje of handdoek om op te staan (Qigong)
  • schriftje en schrijfgerief om eventueel nota’s te maken


Professionele begeleiding: Min Spillemaeckers en Judith Spillemaeckers

Cocon 11 Pitriet fijn B

 

Tijdens ‘Ode aan moeder Aarde’ brengen qigong oefeningen ons dichter bij onszelf, wordt onze onvoorwaardelijke zelfliefde voelbaar en komt onze vrouwelijke energie weer in balans.


Tegelijkertijd vlechten we heel toepasselijk een ‘wombnest’; een baarmoedernest die staat voor een veilige en geborgen plek, zonder prikkels, waar je jezelf kan zijn en onvoorwaardelijk geaccepteerd wordt zoals je bent.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de opbouw bij het maken van de wombnest’: eerst maak je zelf een mal, dan wordt de vlechttechniek aangeleerd en pas je deze toe. Eens je deze in de vingers hebt, kan je spelen met materiaal en vorm.

Heb je nog nooit van Qigong gehoord? Dan is deze workshop een erg leuke manier om ermee kennis te maken. Je zal ervaren hoe eenvoudige oefeningen je op een snelle manier in ontspanning brengen. Gedachten worden losgelaten en je komt helemaal in verbinding met jezelf en je creativiteit.

Voor deelnemers die vertrouwd zijn met qigong geeft deze workshop de mogelijkheid om te oefenen hoe je je qigong-staat kan inzetten in je dagdagelijkse leven tijdens het uitvoeren van allerhande taken.

 

INSCHRIJVEN