Coiling - bindtechniek

 

We maken kennis met de basistechnieken zoals de primitieve volkeren ze gebruikten.  Deze Oerbevolkingen stonden helemaal in verbinding met Moeder Aarde en het Plantenvolk. Wij gaan ons hier ook telkens mee verbinden.

 
Coiling is de verzamelnaam voor het samenbinden van natuurlijke materialen en/of allerhande textiel .
Deze techniek leent zich ervoor om een gebruiksvoorwerp of een kunstzinnige sculptuur te creëren!
 
Gesloten Coiling
49 600

 

Bij de oorspronkelijke bevolkingen stellen we vast dat ze grassen/twijgen verzamelen als basis en koord van hennep en andere planten maken om te binden.

Om de techniek aan te leren kunnen we als basis dik of dun touw nemen en het met raffia coilen.
Men kan eventueel ook repen oude stof bundelen en omwinden met raffia, repen stof, wol of vlas....
Altijd fijn om eigen materiaal mee te brengen zoals: koord, linten, repen stof, gekleurde raffia... om te combineren.
De vormgeving en grootte bepaal jezelf.

 We gaan ook raffia verven met uienschillen. Begin dus maar al te verzamelen. Gele of rode schillen mogen door elkaar in de verfpot. De raffia krijgt een beige/gelige kleur. Hoe meer schillen hoe dieper de kleur.

 

 

 

Open Coiling

open coiling basis

 1495 600

 

 

 

 

De techniek is ideaal om verschillende natuurlijke materialen samen te binden. Ontdek wat voor schatten er in je tuin groeien, snoei wat kruiden; ga maïsbladeren, de baarden vragen bij de boer in de buurt, verzamel twijgen van berk/wilg/beuk, mossen, grassen, biezen....
De techniek wordt aangereikt.  Met eigen materiaal kan je een werkstuk opstarten, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.

 

 

 

C Coiling dennennaalden

 

Open Coiling splitsteek

Deze techniek vind je enkel terug bij bepaalde Indianenstammen, die leven in een gebied dat rijk is aan dennenbomen. Maak een wandeling en verzamel bruine dennennaalden en een takje verse groene dennennaalden.
Belangrijk om geen kleine naalden te kiezen.

Het is een techniek die zowel met raffia als met touw kan gebonden worden.
Deze techniek wordt aangereikt, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.
Afwerking is voor thuis.


 

 

 

Wanneer:
Gesloten coiling op zaterdag 5 oktober 2024 van 10u tot 16u30
Open coiling op zaterdag 19 oktober 2024 van 10u tot 16u30

Wij zorgen voor iedere deelnemer een busseltje raffia om in het verfbad te stoppen, raffia om de techniek gesloten coiling aan te leren, en bindtouw om de open coiling aan te leren.

Meebrengen:

  • op 5 oktober voor gesloten coiling: dik touw of versleten stoffen/ truien/ fleece als basis... en linten, repen stof, gekleurde raffia om te binden en om een eigen werk op te starten.  En voor het verven: massa's uienschillen (rood en geel)
  • op 19 oktober voor open coiling: massa’s maïsbladeren, massa’s bruine dennennaalden en een takje groene dennennaalden en/of andere natuurlijke materialen uit je tuin of verzameld tijdens een wandeling. O.a. gele lis, rabarberbladeren, maagdenpalm, blad van iris, pioenen, narcissen, yucca, of twijgjes van wilg, hazelaar, berk, populier …

De natuur kan mooi gecombineerd worden.

Prijs voor coiling workshops: 150€ (2 lesdagen horen samen)
Per 4 lesdagen (zelf uit te kiezen) : 280€
Voor de hele reeks 8 lesdagen slechts 520€

Professionele begeleiding: Min Spillemaeckers

Geen ervaring vereist.

Om in te schrijven stuur je een mail met je naam, adres en de naam van de workshop naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.