Maanhut

Maancyclus 600
 
Op de avond van de Nieuwe Maan komen we samen met een groep vrouwen om ons te verbinden met Al Wat Is, met het Vrouwelijke. Om samen te relaxen, ons te plezieren, te her-bronnen, ons Creatieve Zelf te zijn en om een inspirerende bron voor elkaar te zijn.
We werken telkens rond een ander thema waar we op een creatieve en intuïtieve wijze mee aan de slag gaan...
 
De Native American Women ontmoetten elkaar iedere nieuwe maan in de Maantent, ook zwarte tent genoemd. De energie van Nieuwe maan is naar binnen gaan, je terugtrekken. De energie van Volle maan is naar buiten treden, actie ondernemen... De Maantent is de plaats waar Vrouwen zich konden terugtrekken tijdens hun maantijd. Dan hadden ze tijd om zich te herbronnen, om de verbinding met Moeder Aarde, met Grootmoeder Maan en alle andere natuurelementen in harmonie te brengen. Zo creërt ze tijd voor zichzelf en tijd om over vrouwenkwesties te praten, tijd om tot rust te komen, tijd om VROUW te zijn.
 
Waarom is het zo belangrijk dat we contact maken met Grote Moeder, Moeder Aarde? Alles wat leeft, het Plantenvolk, het Dierenrijk, het Stenenvolk, het Mensenrijk zijn onderling verbonden door een web van bewustzijn dat alles met alles verbindt.
Het is de kunst je ziel te belichamen: je zielelicht helemaal te laten afdalen in de aardse werkelijkheid.
Aarding betekent dat je ziel zich helemaal manifesteert in de aardse vorm. In het midden van je buik zetelt een centrum, een stiltepunt. Hier is geen denken, geen taal, zijn geen emoties. Hier leeft een diep weten. Je gedachten en gevoelens wapperen in de wind, maar je buik is je basis.
Daar zetelt je innerlijke kracht. Vanuit je buik weet je: dit ben ik, dit zijn mijn grenzen. Van hieruit weet je wanneer het tijd is om ja te zeggen, nee te zeggen, wanneer te verbinden en wanneer los te laten.
Belangrijke boodschappen van Little Grand Mother:
 
Wij maken er natuurlijk een moderne versie van, zitten warm en knus in de gezellige ruimte van In den Ateljee, waarin we deze energie gaan neerzetten. Via de thema's ontdekken we als Vrouw onze gave, onze talenten, onze innerlijke kracht, ons heilig pad. Vrouwen hebben de behoefte om hun ervaringen met hun Zusters te delen in een intieme sfeer van vertrouwen. Iedere Vrouw heeft haar wijsheid en daardoor is iedere Vrouw in onze kring evenwaardig. 
 
Via meditatie, zang, dans, oefeningen, tekenen, kleien... maken we contact met de Vrouwelijke essentie.  Onze baarmoeder is de voornaamste krachtbron van de vrouw.

 

Leestips:

Aanrader op dit gebied is het boek '13 Oorspronkelijke Clanmoeders' van Jamie Sams.
De Rode Tent’, van Anita Diamant, De Kern, Baarn, 1999. Oorspronkelijke titel ‘The Red Tent’.
In ‘De Rode Tent’ wordt de geschiedenis verteld van bijbelse vrouwen en alle gebruiken rondom de rode tent, de menstruatietent, waarin ze zich terugtrokken met elkaar en veel lol en tranen deelden. Het is juist deze hechtheid, in deze tent ontstaan, waardoor de stam zo sterk blijft.

  
Wanneer: Daar het voor mij ook belangrijk is om zelf te herbronnen, tijd voor mezelf te nemen, in de stilte te gaan, creatieve processen aan te gaan.... , heb ik momenteel geen data op de planning staan.
Prijs: 20,00€/Maanhut koffie/thee/water inbegrepen
Meebrengen: je unieke zelf, iets om op het altaar op te laden, een kussen om op te zitten, eventueel een deken/sjaal, een hapje en/of drankje om te delen.
Geïnteresseerd? Stuur gerust een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.of bel 03/383.32.01, dan kan ik je op de hoogte houden van nieuwe data.
Begeleiding: Min Spillemaeckers
 

Maanbloed 200