Vakmanschap

Een mandenvlechter is een ambachtsman die manden vlecht met allerlei natuurlijke materialen, zoals rotan, stro, riet, biezen, wilgentenen, hazelaar, dennennaalden, maïsbladeren...
Het vergt kennis van alle natuurlijke materialen, de verschillende technieken zoals coiling (binden), twijnen, weven, knopen, vlechten en het juiste gebruik van gereedschap.
Mijn specialiteit zijn de technieken die de oorspronkelijke bevolkingen gebruikten. Deze technieken gebruik ik om mijn vakmanschap te tonen en mijn ambachtelijke, kunstzinnige creaties tot uitdrukking te brengen. 
Elke creatie is uniek.
De Bijenkorf is bv. een mooi voorbeeld van coiling.
Met liefde voor de natuur, die ons alles geeft wat we nodig hebben, maak ik authentieke en duurzame gebruiksvoorwerpen en organische Textiele kunst. 
Uit respect voor onze voorouders is het onontbeerlijk om deze ambacht in ere te houden, die dreigt verloren te gaan door de consumptie- en wegwerpmaatschappij.
Het gaat om de manuele handelingen gericht op kwaliteit, traditie en creatie.
Mijn ambachterlijke manden zijn te koop tijdens open deur dagen, op markten.
Mijn Textiele Kunst is te koop op tentoonstellingen.
Indien je zelf deze eenvoudige, krachtige technieken wenst te leren, kan je je inschrijven voor het jaartraject, dagworkshop, meerdaagse workshop...