Open deur dagen

Tentoonstelling
 Registratie gesloten
 
1
Datum: zondag 29 september 2019 11:00 - 18:00

Locatie: In den Ateljee Zoersel

In den Ateljee staat voor Creatieve Ontwikkeling.
Sta jezelf toe om voor creativiteit te kiezen, om heerlijk te genieten van onbezorgde ontspanning, en om je weer op te laden.
Werken met je handen, maakt je hoofd lekker leeg.  Vlechten, weven, binden, knopen zorgt voor evenwicht in linker en rechter hersenhelften.

Ambacht in ere houden - Textiele Kunsten
Haar droom had in eerste instantie te maken met het kunnen doorgeven van de oorspronkelijke vlecht, bind, weef en knoop technieken. Uit respect voor onze voorouders is het onontbeerlijk om dit ambacht in ere te houden, die dreigt verloren te gaan door onze consumptie- en wegwerpmaatschappij. "Onbekend is onbemind".

Een mandenvlechter is een ambachtsman die manden vlecht met allerlei natuurlijke materialen, zoals rotan, stro, riet, biezen, wilgentenen, hazelaar, dennennaalden, maïsbladeren...
Het vergt kennis van alle natuurlijke materialen, de verschillende technieken zoals coiling (binden), twijnen, weven, knopen, vlechten en het juiste gebruik van gereedschap.
Mijn specialiteit zijn de technieken die de oorspronkelijke bevolkingen gebruikten. Deze technieken gebruik ik om mijn vakmanschap te tonen en mijn ambachtelijke, kunstzinnige creaties tot uitdrukking te brengen.
Elke creatie is uniek.
De Bijenkorf is bv. een mooi voorbeeld van coiling.
Met liefde voor de natuur, die ons alles geeft wat we nodig hebben, maak ik authentieke en duurzame gebruiksvoorwerpen en organische Textiele kunst.
Het gaat om de manuele handelingen gericht op kwaliteit, traditie en creatie.

Indien je zelf deze eenvoudige, krachtige technieken wenst te leren, kan je je inschrijven voor een workshop.
Met deze eenvoudige oertechnieken kan je zowel gebruiksvoorwerpen (manden, hoeden, handtassen...) als kunstzinnige creaties maken.

Geniet van het plezier om tijdens een wandeling materialen te verzamelen! Geniet van de verwondering van wat er allemaal in je tuin groeit, dat je kan omtoveren in een unieke creatie....
Met deze basis technieken kan je eveneens gebruikte stoffen, papier, plastiek, rolluik linten een nieuw leven geven (recycleren - pimpen).

Iedereen is van harte Welkom!

xxxMin

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle datums


  • zondag 29 september 2019 11:00 - 18:00

Powered by iCagenda