Opendeurdagen

Welkom in het inspirerend ateljee van Min Spillemaeckers!
 
DSC01601
 
 
Wanneer: 9 en 10 juli telkens van 11u tot 18u.

Tijdens onze opendeurdagen wordt U uitgenodigd om de sfeer op te snuiven. 

De cursisten hebben hun creatieve expressie via vlechtwerk naar buiten gebracht.

Je kan ook komen proeven van korte sessie QiGong,
begeleid door Judith Spillemaeckers.


 
 
 
 

In den Ateljee staat voor Creatieve Ontwikkeling.

Min Spillemaeckers
Werken met je handen, maakt je hoofd lekker leeg.  Vlechten, weven, binden, knopen zorgt voor evenwicht in linker en rechter hersenhelften.

Ambacht in ere houden - Textiele Kunsten
Haar droom had in eerste instantie te maken met het kunnen doorgeven van de oorspronkelijke vlecht, bind, weef en knoop technieken. Uit respect voor onze voorouders is het onontbeerlijk om dit ambacht in ere te houden, die dreigt verloren te gaan door onze consumptie- en wegwerpmaatschappij. "Onbekend is onbemind".

Het vergt kennis van alle natuurlijke materialen, de verschillende technieken zoals coiling (binden), twijnen, weven, knopen, vlechten en het juiste gebruik van gereedschap.
Mijn specialiteit zijn de technieken die de oorspronkelijke bevolkingen gebruikten. Deze technieken gebruik ik om mijn vakmanschap te tonen en mijn ambachtelijke, kunstzinnige creaties tot uitdrukking te brengen.
Elke creatie is uniek.


Met liefde voor de natuur, die ons alles geeft wat we nodig hebben, maak ik authentieke en duurzame gebruiksvoorwerpen en organische Textiele kunst.
Het gaat om de manuele handelingen gericht op kwaliteit, traditie en creatie.

Indien je zelf deze eenvoudige, krachtige technieken wenst te leren, kan je je inschrijven voor het jaartraject 'Textiele Vlechttechnieken in verbinding'

Met deze eenvoudige oertechnieken kan je zowel gebruiksvoorwerpen (manden, hoeden, handtassen...) als kunstzinnige creaties maken.

Geniet van het plezier om tijdens een wandeling materialen te verzamelen! Geniet van de verwondering van wat er allemaal in je tuin groeit, dat je kan omtoveren in een unieke creatie....
Met deze basis technieken kan je eveneens gebruikte stoffen, papier, plastiek, rolluik linten een nieuw leven geven (recycleren - pimpen).

Judith Spillemaeckers, Chi Neng Qigong instructor level 2.

Tijdens de Qigong begeleiding vind ik het belangrijk dat iedereen kan genieten van de meditatieve bewegingen en de voeling die we hierdoor krijgen met ons lichaam, onze emoties en onze geest.  Kom proeven

Iedereen is van harte Welkom!

xxxMin