Textiele Vlechttechnieken in Verbinding

Ontdek het plezier om zelf te creëren en de kunstenaar in jezelf te beleven,
dankzij de oorspronkelijke vlechttechnieken.
Maak unieke sculpturen, manden, handtassen, hoeden..
in de sfeer van mijn tof ateljee of op verplaatsing.

                                                                                                                                                                                                                     

Blijde Verwachting ver 

 

 

 

'In blijde verwachting' - techniek open coiling

 

 

 

 

 

Het Vlechten en weven hoort bij onze voorouders. Overal ter wereld werden deze prachtige oertechnieken toegepast. Onze voorouders waren verbonden met Al Wat Is.  En deze verbinding is een Ode aan Moeder Aarde.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eéndaagse workshop 'Ode aan Moeder Aarde'  op zondag 16 oktober 2022, van 10u tot 16u30 = VOLZET

Eéndaagse workshop 'Ode aan Moeder Aarde'  op zaterdag 4 maart 2023, van 10u tot 16u30 - snel inschrijven is de boodschap!!

Klik hier om in te schrijven - Klik op het groene vakje 'inschrijven' boven de foto. Vul daar je gegevens in het vak 'Registratie' - lees aandachtig de workshop voorwaarden! - vink aan 'ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden' - klik op registreer.  Dankjewel. xxx

Cocon 4 Bulrush B      

Nog meer foto's bekijken van womb nests met verschillende materialen, zie 5de diareeks onderaan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Droom jij ook van een nieuwe harmonieuze wereld ?
LIVING ART 9 droomt van… een wereld vol DROMENVANGERS!

Dromenvangers die gevuld zijn met wensen voor een nieuwe harmonieuze wereld! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Programma jaartraject Textiele Vlechttechnieken in Verbinding - schooljaar 2022-2023 = VOLZET

We vlechten met alles wat onze Aardmoeder ons schenkt
Een nieuw schooljaar! Heerlijk om met dezelfde mensen dit traject samen te mogen ontdekken in
verbinding met jezelf, met onze blauwe planeet en met elkaar.

Tijdens het jaartraject worden uitheemse en universele oertechnieken aangeleerd, zoals twijnen, fitsen, verschillende weefpatronen, vlechtpatronen, knooptechnieken en bindtechnieken (coiling). De kracht zit hem in de eenvoud! Terug naar de Oorsprong!

Vele technieken zijn geschikt om kunstzinnige 3D sculpturen te maken. De grootte, de vorm van je werk bepaal jezelf.
Er zijn heel wat boeken aanwezig om inspiratie op te doen.

Voor we beginnen maken we bewust contact met ons lichaam, onze handen, onze scheppende kracht, de aarde... Deze verbinding vergemakkelijkt om ons de aangeleerde technieken eigen te maken en te creëren.

Daarom is het fijn om met een vaste groep dit vlechttraject aan te gaan, zodat we de verbinding kunnen voelen en voeden.

Deze reeks kan doorgaan vanaf 6 personen.

Bekijk per link de technieken die aan bod komen:

 

Prijs voor dit traject van 10 lessen betaal je 600€ ; oefen materiaal en eenvoudige broodmaaltijd, water/koffie/thee inbegrepen.

Voordeel vroegboeking!

Indien je voor 10 juli 2022 betaalt, krijg je 10% korting (= 1 les gratis) en betaal je slechts 540€

indien je in 2 keer wenst te betalen en de eerste storting doet voor 10 juli, betaal je slechts 570€ (-5%)

285€ te betalen voor 10 juli 2022
285€ te betalen voor 10 december 2022

 

Heb je interesse, maar nog niet de gelegenheid, stuur gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zet ik je gegevens in de nieuwsbrief.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Diareeksen verschillende technieken:

Coiling met dennennaalden

Open Coiling

Gesloten coiling

Hairy Technic

Womb Nests

Jaartraject 2022-2023 Textiele Vlechttechnieken

Gesloten Coiling

Lesdag 1: gesloten coiling Coiling is de verzamelnaam voor het samenbinden van natuurlijke materialen en/of allerhande textiel . Deze techniek leent zich ervoor om een gebruiksvoorwerp of een kunstzinnige sculptuur te creëren!

Open coiling

Lesdag 2 : open coiling , een bindtechniek Deze techniek is ideaal om verschillende natuurlijke materialen samen te binden. Ontdek wat voor schatten er in je tuin groeien, snoei wat kruiden; ga maïsbladeren, de baarden vragen bij de boer in de buurt, verzamel twijgen van berk/wilg/beuk, mossen, grassen, biezen....

Looping

Lesdag 3 : Looping, lussentechniek, knotless nettting De Looping bestaat uit allemaal lussen. Bij de oorspronkelijke bevolkingen gebruikte ze de knotless netting om maskers , een boodschappennetje mee te vlechten of om voorwerpen af te werken. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling.

Fitsen en twijnen

Lesdag 4 : fitsen en twijnen, universele technieken met een zee aan mogelijkheden. Overal te wereld worden ze gebruikt. Ook bij ons fitsen en twijnen mandenvlechters met wilgentenen.

Native Kruidenmand

Lesdag 5: Native kruidenmand. Deze kruidenmand is een originele mand waarin een aantal basistechnieken aan bod komen: fitsen, twijnen, doorlopend weven en een klassieke afwerking. Het werd ontworpen door een Native om de geoogste kruiden in te drogen. Eens deze technieken in je vingers zitten, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Kleine open Structuur

Lesdag 6 : Dit kleine open structuur mandje wordt opgebouwd met de techniek fitsen. Het mandje is heel decoratief en oogt zeer kunstzinnig..

Grote open structuur

Lesdag 7 : Grote open structuur. Oneindig veel mogelijkheden en zeer kunstzinnig. Het fitsen hebben we in onze vingers, de voorbereidingen zijn getroffen. Een nieuwe bodem wordt aangeleerd, de vormgeving en grootte bepaal jezelf..

Diagonaal weven

Lesdag 8 : diagonaal weven ; één van mijn favoriete technieken. Eens je deze techniek in de vingers hebt, kan je experimenteren met andere materialen...

Twill

Lesdag 9 : weefpatroon twill Een prachtig universeel patroon met eindeloze mogelijkheden. Twills of keperbinding vindt je terug in stevige, sterke stoffen, manden en kunstwerken. Eens je deze fantastische techniek in de vingers hebt, kan je optische illusies creeëren, spelen met kleur en vorm.

Mixed Media en ronde vlecht

Lesdag 10 : Mixed media betekent verschillende materialen bijeenbrengen. Heel boeiend om de aangeleerde technieken te combineren met allerhande materiaal. Hoe gekker, hoe liever. + extraatje: ronde vlecht

Workshops Textiele Vlechttechnieken nog in te plannen

Open-twined Work

De techniek fitsen zit in je vingers. Deze open structuur heeft een andere bodem. Een echte uitdaging!!!

Kantweven

Kantweven is ideaal om 3-D sculpturen te maken. Tijdens deze workshop krijg je de techniek aangeboden en breng je eigen materiaal mee om een sculptuur te starten. Deze techniek wordt aangeleerd tijdens een meerdaagse.

Windmolen

Een eenvoudige techniek om oude kledij en stoffen om te toveren in een toilettas, een handtas... ook schors en andere natuurlijke materialen kunnen verwerkt worden. Deze techniek wordt meestal aangeboden tijdens een meerdaagse.