Open twined Work

opentwined 600

 

Als je de techniek fitsen in je vingers hebt, is de techniek open twined work een uitdaging. Er wordt een extra element op de staken gefitst en een nieuwe bodem aangeleerd. We gebruiken platte/afgeronde schenen.


Wanneer: een dag workshop van 9u30 tot 16u30
Prijs: 60,00 € inbegrepen schenen en een eenvoudige broodmaaltijd.
Meebrengen: schaar, wasspelden.
Professionele begeleiding: Min Spillemaeckers

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje.
Ervaring techniek fitsen vereist.

 

 

 

 

 

Womb Nests

Schooljaar 2021-2022 Textiele Vlechttechnieken

Gesloten Coiling

Lesdag 1: gesloten coiling Coiling is de verzamelnaam voor het samenbinden van natuurlijke materialen en/of allerhande textiel . Deze techniek leent zich ervoor om een gebruiksvoorwerp of een kunstzinnige sculptuur te creëren!

Open coiling

Lesdag 2 : open coiling , een bindtechniek Deze techniek is ideaal om verschillende natuurlijke materialen samen te binden. Ontdek wat voor schatten er in je tuin groeien, snoei wat kruiden; ga maïsbladeren, de baarden vragen bij de boer in de buurt, verzamel twijgen van berk/wilg/beuk, mossen, grassen, biezen....

Looping

Lesdag 3 : Looping, lussentechniek, knotless nettting De Looping bestaat uit allemaal lussen. Bij de oorspronkelijke bevolkingen gebruikte ze de knotless netting om maskers , een boodschappennetje mee te vlechten of om voorwerpen af te werken. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling.

Fitsen en twijnen

Lesdag 4 : fitsen en twijnen, universele technieken met een zee aan mogelijkheden. Overal te wereld worden ze gebruikt. Ook bij ons fitsen en twijnen mandenvlechters met wilgentenen.

Kleine Open structuur

Lesdag 5 : kleine open structuur, het begin om grote sculpturen te maken. Dit kleine open structuur mandje wordt opgebouwd met de techniek fitsen. Het mandje is heel decoratief en oogt zeer kunstzinnig.

Grote open Structuur

Lesdag 6 : Grote open structuur Hier ontdek je hoe je met de techniek fitsen een transparante sculptuur kan maken. Oneindig veel mogelijkheden en zeer kunstzinnig. Het fitsen hebben we in onze vingers, de voorbereidingen zijn getroffen. Een nieuwe bodem wordt aangeleerd, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.

Diagonaal weven

Lesdag 7 : diagonaal weven ; één van mijn favoriete technieken. Eens je deze techniek in de vingers hebt, kan je experimenteren met andere materialen...

Native Kruidenmand

Lesdag 8 : Native kruidenmand. Deze kruidenmand is een originele mand waarin een aantal basistechnieken aan bod komen: fitsen, twijnen, doorlopend weven en een klassieke afwerking. Het werd ontworpen door een Native om de geoogste kruiden in te drogen. Eens deze technieken in je vingers zitten, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Twill

Lesdag 9 : weefpatroon twill Een prachtig universeel patroon met eindeloze mogelijkheden. Twills of keperbinding vindt je terug in stevige, sterke stoffen, manden en kunstwerken. Eens je deze fantastische techniek in de vingers hebt, kan je optische illusies creeëren, spelen met kleur en vorm.

Mixed Media

Lesdag 10 : Mixed media betekent verschillende materialen bijeenbrengen. Heel boeiend om de aangeleerde technieken te combineren met allerhande materiaal. Hoe gekker, hoe liever.

Workshops Textiele Vlechttechnieken nog in te plannen

Open-twined Work

De techniek fitsen zit in je vingers. Deze open structuur heeft een andere bodem. Een echte uitdaging!!!

Kantweven

Kantweven is ideaal om 3-D sculpturen te maken. Tijdens deze workshop krijg je de techniek aangeboden en breng je eigen materiaal mee om een sculptuur te starten. Deze techniek wordt aangeleerd tijdens een meerdaagse.

Windmolen

Een eenvoudige techniek om oude kledij en stoffen om te toveren in een toilettas, een handtas... ook schors en andere natuurlijke materialen kunnen verwerkt worden. Deze techniek wordt meestal aangeboden tijdens een meerdaagse.