4-daagse Vlechten met Bull Rush

Je verbinden met onze blauwe planeet, Moeder Aarde

Behoefte aan tijd voor jezelf, in verbinding met de natuur. Met de oeroude vlechttechnieken komen we in een flow, in een zijn. Onze handen maken unieke sculpturen, al dan niet bruikbaar. Gewoon zalig met je handen werken.

Gedurende 4 dagen gaan we ons onderdompelen in de stroom van creativiteit, onze scheppende kracht. Er is ook tijd om te wandelen en de omgeving te verkennen...

We starten de dag met een korte Qi-gong oefening.

 harvesting new

We gaan werken met Bull Rush = Engelse biezen.
Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus worden de Engelse zoetwaterbiezen geoogst op oa de rivier Great Ouse in Bedfordshire, Cambridgeshire door Felicity Irons.
Dit is een traditie die vele eeuwen teruggaat.  Ik heb reeds een aantal bussels gereserveerd. 

 

 

Ideaal materiaal om volgende technieken toe te passen: weefpatronen + varianten (= twill, puntmanden), diagonaal weven, kant-weven, windmolen techniek. Je kiest zelf wat je wenst te maken (mand, kruidenmand, handtas....) en welke techniek je wenst te gebruiken. Je kan ook technieken combineren en eventueel eigen materiaal (platte/afgeronde schenen/wilgenschors...) bijvoegen.

Bullrush 01 600

DSC02636 600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om het rechtse voorwerp te maken, breng je een isimo bol mee.

Prijs workshop:
4-daagse: 5 uren begeleiding/dag: 3u in de voormiddag en 2u ofwel namiddag of avond, koffie/thee/water is heel de dag beschikbaar, materiaal inbegrepen.

De werkruimte is een grote binnenruimte met keuken, een privé tuin met overdekt terras zodat we ook buiten kunnen werken.
Totaalprijs: 310€/persoon

eet en werkruimte 600

 

Meebrengen: grote handdoek om het materiaal vochtig te houden, wasspelden, schaar, snoeischaar, notaboekje.

Indien je een handtas wenst te maken, heb je een mal nodig om rond te werken ; ook handvaten zelf voorzien.

Indien je wenst te combineren met ander materiaal zoals wilgenschors, schenen..., dien je dit zelf te voorzien.

 

We kunnen een keer in de namiddag een activiteit organiseren om de buurt te verkennen (niet verplicht).


Professionele begeleiding: Min Spillemaeckers
 

 

 

 Verblijfskosten: 

Landgoed de Biestheuvel - Hoogcasteren 25 - 5528 NP Hoogeloon Nederland

Overdekt terras 600

 

 

De locatie combineert ruimte, comfort, privacy en gastvrijheid met de prachtige, natuurlijke omgeving van de Brabantse Kempen.

 

We hebben op de gelijkvloer een eet/werkruimte met keuken ; een privé tuin met overdekt terras ; een ruime comfortabele zitruimte ; en op de eerste verdieping 8 slaapkamers.
Het verblijf start op maandag 6 juli 2020 en eindigt op vrijdag 10 juli.

 

 

 

 

 

 

 

Zithoek 600

 

Je bent maandag 6 juli welkom vanaf 13u

Workshop start stipt om 14u
Je verblijf is t/m vrijdag 10 juli 10u30

Prijzen verblijf midweek: 4 dagen en 4 nachten, volpension (goed verzorgde maaltijden):

* tweepersoonskamer bezet door 1 persoon: 253€ +maaltijden 108€ = 361€/persoon
* tweepersoonskamer bezet door 2 personen: 133€ + maaltijden 108€ = 241€/persoon

Alle kamers hebben een douche, toeristenbelasting (verplicht) en dekbedpakket per persoon (verplicht) inbegrepen.  Handdoeken breng je zelf mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slaapkamer Voorhuis

Sanitair Voorhuis 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen is van harte welkom, voorkennis is écht niet nodig! Dan beginnen we uiteraard met de basis, kennismaking materiaal en maken kleine voorwerpen.

Maximaal 10 inschrijvingen.  Ik hou bewust de groep klein, zodat ik iedereen de nodige aandacht kan geven.
Snel inschrijven is de boodschap.

Interesse in deze vlechtvakantie: stuur een mail met je volledige gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

80 600

 

INSCHRIJVEN

 

Proeverijen Textiele kunsten Voorjaar

Proeverij Kleine open structuur

Met proeverij bedoelt Min: de techniek wordt aangereikt, materiaal inbegrepen. Open structuur mandjes zijn zeer kunstzinnig. Techniek: fitsen Materiaal: zeer fijne pitriet en koord

Proeverij klein kruidenmandje

Met proeverij bedoelt Min: de techniek wordt aangereikt, materiaal inbegrepen Techniek: fitsen, twijnen, doorlopend weven, afwerking. Materiaal: afgeronde schenen en koord

Proeverij Diagonaal Weven

Met proeverij bedoelt Min: de techniek wordt aangereikt, materiaal inbegrepen Techniek: diagonaal weven Materiaal: stevige stroken papier en koord

Proeverij Twill

Met proeverij bedoelt Min: de techniek wordt aangereikt, materiaal inbegrepen. Techniek: twill weven Materiaal: stevige stroken papier

Proeverij Hexagonaal

Met proeverij bedoelt Min: de techniek wordt aangereikt, materiaal inbegrepen. Techniek: hexagonaal weven Materiaal: schenen en koord

Workshop ronde vier vlecht met recuperatiemateriaal

Deze workshop gaat door in Temse en is in samenwerking met Leo en Véronique, initiatiefnemers van de Expo 'De wereld op drift' Verbinding is hier het sleutelwoord

3-daagse Textiele Vlechttechnieken

Gedurende 3 dagen gaan we ons onderdompelen in de stroom van creativiteit, onze scheppende kracht. Volgende technieken komen aan bod: windmolen techniek en kant-weven. Je kiest zelf wat je wenst te maken en welke techniek je wenst te gebruiken. .

4-daagse Vlechttechnieken met Bull Rush

Gedurende 4 dagen gaan we ons onderdompelen in de stroom van creativiteit, onze scheppende kracht. We gaan werken met biezen. Ideaal materiaal om volgende technieken toe te passen: platte vlecht, weefpatronen, kant-weven, windmolen. Je kiest zelf wat je wenst te maken en welke techniek je wenst te gebruiken.

Workshops Textiele Vlechttechnieken nog in te plannen

Open-twined Work

De techniek fitsen zit in je vingers. Deze open structuur heeft een andere bodem. Een echte uitdaging!!!

Kantweven

Kantweven is ideaal om 3-D sculpturen te maken. Tijdens deze workshop krijg je de techniek aangeboden en breng je eigen materiaal mee om een sculptuur te starten. Deze techniek wordt dit jaar aangeleerd * tijdens de 3-daagse in het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde Nl en * tijdens de 4-daagse in Landgoed de Biestheuvel Hoogcasteren 25 Hoogeloon NL

Windmolen

Een eenvoudige techniek om oude kledij en stoffen om te toveren in een toilettas, een handtas...Deze techniek wordt dit jaar aangeleerd * tijdens de 3-daagse in het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde Nl en * tijdens de 4-daagse in Landgoed de Biestheuvel Hoogcasteren 25 Hoogeloon NL

Proeverijen Textiele Vlechttechnieken Najaar

Coiling : gesloten en open

Coiling is de verzamelnaam voor het samenbinden van natuurlijke materialen en/of allerhande textiel . Deze techniek leent zich ervoor om een gebruiksvoorwerp of een kunstzinnige sculptuur te creëren!

Looping

Lussentechniek of Looping of Knotless Netting, deze techniek leent zich ertoe om zowel een gebruiksvoorwerp als een kunstzinnige sculptuur te creëren! Elk gebruikt materiaal geeft een totaal andere uitstraling.

Ronde 4 vlecht

Met 4 stengen vlechten. Deze technieken lenen zich ertoe om zowel een gebruiksvoorwerp als een kunstzinnige sculptuur te creëren! Ideaal om je oude kleding en allerhande stoffen nieuw leven in te blazen!

Fitsen

Fitsen is een universele vluchttechnieken. Overal te wereld wordt deze eenvoudige techniek gebruikt. Zoveel mogelijkheden...