4-daagse Vlechten met Bull Rush

Je verbinden met onze blauwe planeet, Moeder Aarde

Behoefte aan tijd voor jezelf, in verbinding met de natuur. Met de oeroude vlechttechnieken komen we in een flow, in een zijn. Onze handen maken unieke sculpturen, al dan niet bruikbaar. Gewoon zalig met je handen werken.

Gedurende 4 dagen gaan we ons onderdompelen in de stroom van creativiteit, onze scheppende kracht. Er is ook tijd om te wandelen en de omgeving te verkennen...

We starten de dag met een korte Qi-gong oefening.

 harvesting new

We gaan werken met Bull Rush = Engelse biezen.
Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus worden de Engelse zoetwaterbiezen geoogst op oa de rivier Great Ouse in Bedfordshire, Cambridgeshire door Felicity Irons.
Dit is een traditie die vele eeuwen teruggaat.  Ik heb reeds een aantal bussels gereserveerd. 

 

 

Ideaal materiaal om volgende technieken toe te passen: weefpatronen + varianten (= twill, puntmanden), diagonaal weven, kant-weven, windmolen techniek. Je kiest zelf wat je wenst te maken (mand, kruidenmand, handtas....) en welke techniek je wenst te gebruiken. Je kan ook technieken combineren en eventueel eigen materiaal (platte/afgeronde schenen/wilgenschors...) bijvoegen.

Bullrush 01 600

DSC02636 600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om het linkse voorwerp te maken, breng je een isimo bol mee.

Iedereen is van harte welkom, voorkennis is écht niet nodig! Dan beginnen we uiteraard met de basis, kennismaking materiaal en maken kleine voorwerpen. 

Workshop start op maandag 6 juli om 14u

Prijs workshop: 
4-daagse: 5 uren begeleiding/dag: 3u in de voormiddag en 2u ofwel namiddag of avond, koffie/thee/water is heel de dag beschikbaar, materiaal inbegrepen.

De werkruimte is een grote binnenruimte met keuken, een privé tuin met overdekt terras zodat we ook buiten kunnen werken.
Totaalprijs: 310€/persoon

Je kan ook kiezen om enkel de workshop te volgen, zonder overnachting.

Prijs: 370€ lunch inbegrepen

Maximaal 10 inschrijvingen. Ik hou bewust de groep klein, zodat ik iedereen de nodige aandacht kan geven. Er zijn nog een 3 plaatsen.

Meebrengen: grote handdoek om het materiaal vochtig te houden, wasspelden, schaar, snoeischaar, notaboekje.80 600

 

 

Je kan biezen perfect combineren met ander materiaal zoals wilgenschors, schenen...  Je dient dit zelf mee te brengen.

 

We kunnen in de namiddag of avond een activiteit organiseren om de buurt te verkennen (niet verplicht).


Professionele begeleiding: Min Spillemaeckers
 

 

 

 

 

Indien je een handtas wenst te maken, heb je een mal nodig om rond te werken ; ook handvaten zelf voorzien.

 

 

Verblijfskosten: 

Landgoed de Biestheuvel - Hoogcasteren 25 - 5528 NP Hoogeloon Nederland

De Hoeve is als groepsaccommodatie afgestemd op groepen tot 24 personen. De inrichting is van onder tot boven zeer sfeervol. De openhaard in de zitkamer geeft extra cachet aan deze uitstraling. De ruime tuinkamer met openslaande deuren is tevens de entree naar het terras en de grote tuin met omheining. Hier staan een speeltoestel en een tafeltennistafel voor de kinderen. Op de benedenverdieping bevinden zich 8 riante slaapkamers (2 x 4 en 6 x 2) met aangrenzende badkamers. Voor zowel de dames als heren zijn er aparte toiletten. Dankzij de aangepaste voorzieningen is De Hoeve ook voor gasten met een lichamelijke beperking een ideale groepsaccommodatie Bekijk het filmpje voor een bezoek aan onze locatie.
Het verblijf start op maandag 6 juli 2020 13u en eindigt op vrijdag 10 juli 10u30.

 

Je bent maandag 6 juli welkom vanaf 13u. Je verblijf is t/m vrijdag 10 juli 10u30

Prijzen verblijf midweek: 4 dagen en 4 nachten, volpension (goed verzorgde maaltijden):

  • tweepersoonskamer bezet door 1 persoon: 253€ +maaltijden 108€ = 361€/persoon
  • tweepersoonskamer bezet door 2 personen: 133€ + maaltijden 108€ = 241€/persoon

Alle kamers hebben een douche, toeristenbelasting (verplicht) en dekbedpakket per persoon (verplicht) inbegrepen. Handdoeken breng je zelf mee.

Interesse in deze vlechtvakantie: stuur een mail met je volledige gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of druk op de knop inschrijven.

 INSCHRIJVEN

 

Womb Nests

Schooljaar 2021-2022 Textiele Vlechttechnieken

Gesloten Coiling

Lesdag 1: gesloten coiling Coiling is de verzamelnaam voor het samenbinden van natuurlijke materialen en/of allerhande textiel . Deze techniek leent zich ervoor om een gebruiksvoorwerp of een kunstzinnige sculptuur te creëren!

Open coiling

Lesdag 2 : open coiling , een bindtechniek Deze techniek is ideaal om verschillende natuurlijke materialen samen te binden. Ontdek wat voor schatten er in je tuin groeien, snoei wat kruiden; ga maïsbladeren, de baarden vragen bij de boer in de buurt, verzamel twijgen van berk/wilg/beuk, mossen, grassen, biezen....

Looping

Lesdag 3 : Looping, lussentechniek, knotless nettting De Looping bestaat uit allemaal lussen. Bij de oorspronkelijke bevolkingen gebruikte ze de knotless netting om maskers , een boodschappennetje mee te vlechten of om voorwerpen af te werken. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling.

Fitsen en twijnen

Lesdag 4 : fitsen en twijnen, universele technieken met een zee aan mogelijkheden. Overal te wereld worden ze gebruikt. Ook bij ons fitsen en twijnen mandenvlechters met wilgentenen.

Kleine Open structuur

Lesdag 5 : kleine open structuur, het begin om grote sculpturen te maken. Dit kleine open structuur mandje wordt opgebouwd met de techniek fitsen. Het mandje is heel decoratief en oogt zeer kunstzinnig.

Grote open Structuur

Lesdag 6 : Grote open structuur Hier ontdek je hoe je met de techniek fitsen een transparante sculptuur kan maken. Oneindig veel mogelijkheden en zeer kunstzinnig. Het fitsen hebben we in onze vingers, de voorbereidingen zijn getroffen. Een nieuwe bodem wordt aangeleerd, de vormgeving en grootte bepaal jezelf.

Diagonaal weven

Lesdag 7 : diagonaal weven ; één van mijn favoriete technieken. Eens je deze techniek in de vingers hebt, kan je experimenteren met andere materialen...

Native Kruidenmand

Lesdag 8 : Native kruidenmand. Deze kruidenmand is een originele mand waarin een aantal basistechnieken aan bod komen: fitsen, twijnen, doorlopend weven en een klassieke afwerking. Het werd ontworpen door een Native om de geoogste kruiden in te drogen. Eens deze technieken in je vingers zitten, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Twill

Lesdag 9 : weefpatroon twill Een prachtig universeel patroon met eindeloze mogelijkheden. Twills of keperbinding vindt je terug in stevige, sterke stoffen, manden en kunstwerken. Eens je deze fantastische techniek in de vingers hebt, kan je optische illusies creeëren, spelen met kleur en vorm.

Mixed Media

Lesdag 10 : Mixed media betekent verschillende materialen bijeenbrengen. Heel boeiend om de aangeleerde technieken te combineren met allerhande materiaal. Hoe gekker, hoe liever.

Workshops Textiele Vlechttechnieken nog in te plannen

Open-twined Work

De techniek fitsen zit in je vingers. Deze open structuur heeft een andere bodem. Een echte uitdaging!!!

Kantweven

Kantweven is ideaal om 3-D sculpturen te maken. Tijdens deze workshop krijg je de techniek aangeboden en breng je eigen materiaal mee om een sculptuur te starten. Deze techniek wordt aangeleerd tijdens een meerdaagse.

Windmolen

Een eenvoudige techniek om oude kledij en stoffen om te toveren in een toilettas, een handtas... ook schors en andere natuurlijke materialen kunnen verwerkt worden. Deze techniek wordt meestal aangeboden tijdens een meerdaagse.