Nu inschrijven voor de 6-daagse 'Vlechten met wilgenschors' tijdens de zomervakantie 5 tot 10 juli 2019!

De wilgentakken worden in december geoogst.  Dan dien ik ze aan te kopen, in water te zetten, zodat ze in het voorjaar kunnen ontschorst worden en we in de vakantie kunnen weven, vlechten...

Min

Mijn Vertraagmomenten: Ik zit in de 3de fase van mijn leven. De fase van de sappige groene bes, de wijze vrouw, de crone. En ik betrap me er nog steeds op dat ik in mijn hoofd nog dit en dat moet doen en van hier naar daar hots. Ik ben gezegend met mijn ateljee waar ik al 19 jaar workshops geef in de oude vlecht, bind, knoop en weef technieken. NU maak ik bewust tijd om me terug te trekken in mijn ruimte. En besef ik ten volle dat ik me voel vertragen dankzij de repetitieve handelingen en door het creatieve proces toe te laten zonder moeten. Het is pure meditatie met "iets bijzonders" als beloning. Het is niet voor niets dat de workshops vlechten en kleien in de psychiatrie een helende werking hebben op de mens. Het geheim ligt hem in het materiaal dat je sowieso in verbinding brengt met Moeder Aarde. De herhaling van de eenvoudige bewegingen vereist focus. Ze maken dat je in een flow komt. De flow van het eeuwige ritme van de natuur, de seizoenen. Dit zijn mijn vertraagmomenten.

Eigen creaties

De natuur is haar grootste inspiratiebron. Dankzij de Textiele vlecht- weef- knoop en bindtechnieken creëert ze 3D sculpturen en weeft ze 2D schilderijen.

Workshops

Geniet van het plezier om de oorspronkelijke vlechttechnieken te ontdekken in de sfeer van het tof ateljee! Het Vlechten, binden, knopen en weven hoort bij onze voorouders. Overal ter wereld werden deze oer-technieken toegepast. De kracht zit hem in de eenvoud. Tijdens de workshops worden de uitheemse en universele technieken aangeleerd en is er tijd om te experimenteren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Veel plezier!

Rituelen

Min gelooft in de wijsheid die is opgeslagen in onze spirituele essentie, ons celgeheugen. Het is een keuze om de weg te gaan naar innerlijke kracht, wijsheid, rust...... Geen vereisten - alleen een open hart ;-)