Portfolio

openvlechtwerk 1600x500

 

Min is gespecialiseerd in de oorspronkelijke vlecht- weef- knoop- bindtechnieken zoals coiling, looping, twijnen, diagonaal weven, twill ..., gebaseerd op verscheidene oer-technieken. Deze hanteert ze om haar creaties uit te kunnen voeren. Met liefde voor de natuur, maakt ze authentieke creaties onder de noemer Fiber Art, textiele kunsten en Mixed Media.

Het feminiene is een zeer gevoelig thema voor haar. Ze vindt dat maatschappelijk gezien het vrouwelijke in elke mens nog in balans dient te komen met het mannelijke. Ze werkt instinctief, wat eerder een zoektocht naar een innerlijke integriteit of authenticiteit is dan dat ze naïef in de wereld staat. Belangrijk voor haar beeldend werk is een persoonlijk inlevingsvermogen.

Er zit een idealist en een dromer in haar.
Ze voelt de behoefte om iets constructiefs aan de maatschappij toe te voegen. De focus verleggen van welvaart naar welzijn.

Moeder Aarde en Al Wat Is zijn haar grootste inspiratiebronnen. Ze vindt het heerlijk om materialen als biezen, schors, dennennaalden, papier, bamboe, rotan, stoffen, wol.... door haar vingers te laten glijden. Hun natuurlijke kleuren zijn zo perfect.  

Wat haar ook boeit is het schaduwspel dat een object weerspiegeld en de spontane beweging door de wind is een bonus.

Zhuangi Zi benadrukt herhaaldelijk hoe alles in de wereld, in een constante, eindeloze dans van overgangen en verbintenissen, beweging en verandering, transformeert tot al het andere.  Dit proces van verandering en beweging vindt elke moment plaats.  Vlechten, weven, binden, knopen zijn ritmische bewegingen. Door een handeling steeds te herhalen, kom je in een flow. De flow van het leven.

Haar werk is een momentopname in die continuïteit.
Dikwijls zit de kracht in het kwetsbare, de schoonheid van imperfectie.  De Japanse wabi sabi-filosofie staat stil bij het ritme van de natuur en het voorbijgaan van dingen. Niet alles hoeft 'zinvol' of 'nuttig' te zijn: soms is het de handeling zelf genoeg. Het vlechten is mindfulness.  Gewoon zitten, zwijgen,  je handen laten praten.

Je wordt uitgenodigd om haar Fiber Artt, Textiele Kunsten en Mixed Media in de verschillende diareeksen te bekijken.

 

Klik hier voor de pagina Textiele Kunsten

Textiele kunsten