Portfolio

openvlechtwerk 1600x500

 

Min heeft in 1997 de oeroude vlecht-, weef-, bind- en knooptechnieken ontdekt en heeft als missie ze levendig te houden.
Het meeste van haar Fiber Art (Textiele Organische Kunst) is drie dimensionaal.
Moeder Aarde en Al Wat Is is haar grootste inspiratiebron. Ze vindt het heerlijk om materialen als biezen, schors, dennennaalden, papier, bamboe, rotan, stoffen, wol.... door haar vingers te laten glijden. Hun natuurlijke kleuren zijn zo perfect.  Wat haar ook boeit is het schaduwspel dat een object weerspiegeld en de spontane beweging door de wind is een bonus.

Zhuangi Zi benadrukt herhaaldelijk hoe alles in de wereld, in een constante, eindeloze dans van overgangen en verbintenissen, beweging en verandering, transformeert tot al het andere.  Dit proces van verandering en beweging vindt elke moment plaats.  Vlechten, weven, binden, knopen zijn ritmische bewegingen. Door een handeling steeds te herhalen, kom je in een flow. De flow van het leven.

Haar werk is een momentopname in die continuïteit.
Dikwijls zit de kracht in het kwetsbare, de schoonheid van imperfectie.  De Japanse wabi sabi-filosofie staat stil bij het ritme van de natuur en het voorbijgaan van dingen. Niet alles hoeft 'zinvol' of 'nuttig' te zijn: soms is het de handeling zelf die genoeg is. Het vlechten is zo'n fijne mindfulness bezigheid. Gewoon zitten. Zwijgen. Je handen laten praten.

Je wordt uitgenodigd om haar Textiele creaties, haar Organische Kunst en haar ontdekkingsreis in de Mixed Media te bekijken.

Textiele kunsten