Start 2 Qigong

Ben je nieuwsgierig naar wat Qigong is? Wil je graag in 4 lessen ontdekken

  • waarom bepaalde oefeningen worden uitgevoerd?
  • hoe ze precies worden uitgevoerd?
  • en wat het effect hiervan is op jouw lichaam?

Schrijf je nu in: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.  - plaatsen zijn beperkt

 

Start 2 Qigong bestaat uit een reeks van 4 lessen van 2u. Tijdens deze lessen komt zowel de theorie als de praktijk aan bod. Je leert de basisprincipes van Chi Neng Qigong en maakt kennis met de verschillende meridianen en oefeningen die specifieke orgaanenergieën activeren. Deze theorie neem je mee als basis voor je oefeningen. Tijdens de oefeningen leer je waarnemen wat er in je lichaam gebeurt, en wat er rondom jou gebeurt. Je ervaart de rustgevende werking van de oefeningen, de kracht van het qi-veld en het effect op je eigen welzijn.

 

"Naast het ervaren en gewaarworden van wat de energie in mijn lichaam teweeg brengt, heeft deze reeks mij ook veel inzichten gebracht en werd mijn geest aangesproken. En zo zorgt deze veelzijdige introductie voor verbinding tussen lichaam en geest. Het lichaam begrijpt en de geest ervaart. En zo is er balans. Wel erg holistisch! Dank je Judith voor deze zeer waardevolle lessen die je ons meegeeft. Jouw warme aanpak is hierbij zeer behulpzaam. (Marleen)"   

 

Tijdstip: 4 lessen op zaterdag 27 januari, 3 februari, 24 februari en 16 maart 2024 telkens van 10u tot 12u
Deelname: 95 euro voor 4 lessen van 2u - sociaal voordeeltarief mogelijk voor Duffelaars
Locatie: Openbare Bibliotheek Duffel - Beethovenzaal 1e verdieping rechts - Onze-Lieve-Vrouwlaan 1
Doelgroep: nieuwsgierigen zonder en mét ervaring, minimum leeftijd 16 jaar tot 99 jaar
Aantal: 5 à 15 personen
Professionele begeleiding:  Judith Spillemaeckers, Chi Neng Qigong Instructor Level 2

Schrijf je nu in: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.  - plaatsen zijn beperkt

 

Wat is het verschil met de wekelijkse groepslessen?

“Tijdens de wekelijkse groepslessen ligt de focus vooral op de ervaring van de groep. Deze groep bestaat zowel uit ervaren deelnemers als beginners – iedereen is er welkom. De oefeningen worden zodanig begeleid dat verschillende ervaringsniveaus aan bod komen. De aard van de oefeningen worden vaak bepaald door behoeften of impulsen die uit de groep zelf komen. Zo komt het samen evolueren als groep als het ware organisch tot stand. En af en toe wanneer het relevant is, komt er een stukje theorie aan bod. Er is geen voorbedacht plan waar we ons strikt aan houden. Dat plan is er wél in deze Start 2 Qigong lessenreeks; er zijn een bepaald kader en een bepaalde ervaring die ik elke deelnemer wil meegeven. Nadien aansluiten bij de groep die de wekelijkse lessen volgt, is niet noodzakelijk, maar wel mogelijk voor diegenen die dit wensen. (Judith)”

 

Ingericht met de steun van het gemeentebestuur Duffel

Logo Duffel 300