Meerdaagse Vlechten met Bull Rush

Je verbinden met onze blauwe planeet, Moeder Aarde - nog geen nieuwe datum/locatie

Interesse? stuur een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Behoefte aan tijd voor jezelf, in verbinding met de natuur. Met de oeroude vlechttechnieken komen we in een flow, in een zijn. Onze handen maken unieke sculpturen, al dan niet bruikbaar. Gewoon zalig met je handen werken.

Gedurende deze dagen gaan we ons onderdompelen in de stroom van creativiteit, onze scheppende kracht. Er is ook tijd om te wandelen en de omgeving te verkennen...

We starten de dag met een oefening om ons te verbinden met Al Wat Is.

 harvesting new

We gaan werken met Bull Rush = Engelse biezen.
Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus worden de Engelse zoetwaterbiezen geoogst op oa de rivier Great Ouse in Bedfordshire, Cambridgeshire door Felicity Irons.
Dit is een traditie die vele eeuwen teruggaat.  Bull rush wordt besteld, indien ik een idee heb van het aantal geïnteresseerden. 

 

 

 

 

 

 

Ideaal materiaal om volgende technieken toe te passen: weefpatronen + varianten (= twill, puntmanden), diagonaal weven, kant-weven, windmolen techniek. Je kiest zelf wat je wenst te maken (mand, kruidenmand, handtas....) en welke techniek je wenst te gebruiken. Je kan ook technieken combineren en eventueel eigen materiaal (platte/afgeronde schenen/wilgenschors...) bijvoegen.

Bullrush 01 600

DSC02636 600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om het linkse voorwerp te maken, breng je een isimo bol mee.

Iedereen is van harte welkom, voorkennis is écht niet nodig! Dan beginnen we uiteraard met de basis, kennismaking materiaal en maken kleine voorwerpen. 

 

Prijs workshop: 
Meerdaagse: 4 uren begeleiding/dag: 2u in de voormiddag en 2u ofwel namiddag of avond, koffie/thee/water is heel de dag beschikbaar, materiaal inbegrepen.  Extra materiaal kan op vorhand apart besteld worden


Totaalprijs: €/persoon

Prijs: €

Maximaal 10 inschrijvingen. Ik hou bewust de groep klein, zodat ik iedereen de nodige aandacht kan geven.

Meebrengen: grote handdoek om het materiaal vochtig te houden, wasspelden, schaar, snoeischaar, notaboekje.80 600

 

 

Je kan biezen perfect combineren met ander materiaal zoals wilgenschors, schenen...  Je dient dit zelf mee te brengen.

 

We kunnen in de namiddag of avond een activiteit organiseren om de buurt te verkennen (niet verplicht).


Professionele begeleiding: Min Spillemaeckers
 

 

 

 

 

Indien je een handtas wenst te maken, heb je een mal nodig om rond te werken ; ook handvaten zelf voorzien.

 

 

Verblijfskosten: 

 

 

 

 

Interesse in deze vlechtvakantie: stuur een mail met je volledige gegevens naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of druk op de knop inschrijven.