Open deur dag op zondag 30 juni 2024 van 11u tot 17u

Welkom in het inspirerend ateljee van Min Spillemaeckers!
 
DSC01601

 
Tijdens onze opendeurdag wordt U uitgenodigd om de sfeer op te snuiven. 

De cursisten van het jaartraject hebben hun creatieve expressie via vlechtwerk naar buiten gebracht.

In den Ateljee staat voor Creatieve Ontwikkeling in Verbinding met Al Wat Is.

Werken met je handen, maakt je hoofd lekker leeg.  Vlechten, weven, binden, knopen zorgt voor evenwicht in linker en rechter hersenhelften.


Ambacht in ere houden - Textiele Kunsten
Haar droom had in eerste instantie te maken met het kunnen doorgeven van de oorspronkelijke vlecht, bind, weef en knoop technieken. Uit respect voor onze voorouders is het onontbeerlijk om dit ambacht in ere te houden, die dreigt verloren te gaan door onze consumptie- en wegwerpmaatschappij."Onbekend is onbemind".

Het vergt kennis van natuurlijke materialen, de verschillende technieken zoals coiling (binden), twijnen, weven, knopen, vlechten en het juiste gebruik van gereedschap.

 

Haar specialiteit zijn de technieken die de oorspronkelijke bevolkingen gebruikten. Deze technieken gebruikt ze om haar vakmanschap te tonen en haar ambachtelijke, kunstzinnige creaties tot uitdrukking te brengen.
Elke creatie is uniek.

Met liefde voor de natuur, die ons alles geeft wat we nodig hebben, maak ze authentieke en duurzame gebruiksvoorwerpen en organische Textiele kunst.
Het gaat om de manuele handelingen gericht op kwaliteit, traditie en creatie.

Indien je zelf deze eenvoudige, krachtige technieken wenst te leren, kan je je inschrijven voor de workshopsreeks van 8 lessen.  Dit schooljaar 24-25 is er ook de mogelijkheid om losse workshops te volgen.

Wens je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten, stuur via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. je gegevens door. 

Met deze eenvoudige oertechnieken kan je zowel gebruiksvoorwerpen (manden, hoeden, handtassen...) als kunstzinnige creaties maken.

Geniet van het plezier om tijdens een wandeling materialen te verzamelen!
Geniet van de verwondering van wat er allemaal in je tuin groeit, dat je kan omtoveren in een unieke creatie....
Met deze basis technieken kan je eveneens gebruikte stoffen, papier, plastiek, rolluik linten een nieuw leven geven (recycleren - pimpen).

 

Iedereen is van harte Welkom!

xxxMin